Очі - це один з найважливіших органів людини

Категорії

Очі - це один з найважливіших органів людини

За допомогою них ми бачимо навколишній світ, бачимо обличчя коханої людини. Тільки завдяки очам ви можете побачити, як ваша дитина робить перші кроки у своєму житті, як він в перший раз посміхається вам, або набиває шишку об одвірок, намагаючись самостійно освоїти квартиру, в якій йому належить провести своє дитинство. По очах людини ви можете визначити, як він до вас ставитися або щирість його вчинків, адже не дарма кажуть, що очі ніколи не брешуть.

Однак величезна кількість людей на нашій планеті страждає від проблем із зором. Ці проблеми можуть бути вродженими чи набутими під час життя, з якихось причин. Даних факторів досить багато, починаючи від харчування, куріння, генетичних особливостей людини і закінчуючи будь-якої травмою. Але найголовнішим і поширеним фактором є час.

В процесі старіння кришталик, який розташований всередині ока стає товщі і каламутні, що і призводить до помутніння видимої картинки, появі туманних плям і значного погіршення нічного зору. Для вирішення проблем із зором, ви можете скористатися кількома способами. Найпоширенішими є окуляри, лінзи або операція. Останній спосіб дуже ризикований, тому що існує досить висока ймовірність того, що операція може не вдатися, а це може привести до ще більших ускладнень. Тому до операції вдаються вкрай рідко.

Без сумніву можна сказати, що контактні лінзи є чудовим пристосуванням, яке служить для корекції зору. Вони прийшли на зміну окулярам і володіють великими незаперечними перевагами: лінзи звільняють від всіх обмежень, які були при носінні окулярів, дозволяють відчувати свободу і вести активний спосіб життя. Якісні і правильно підібрані лінзи забезпечують високу якість корекції зору, підвищуючи при цьому гостроту і поле зору. Контактні лінзи виготовляються з прозорого матеріалу і надягають безпосередньо на око і при цьому сприяють корекції зору.

Є ряд особливих медичних призначень і показань. До них відносяться: далекозорість і короткозорість різних ступенів.

Існують кольорові і прозорі контактні лінзи. Кольорові використовуються для кардинальної зміни кольору очей. Серед кольорових контактних лінз зустрічаються відтінків, за допомогою яких можна підсилити або змінити відтінок кольору очі. При використанні кольорових лінз не змінюється сприйняття кольорів оточуючих предметів, що забезпечується прозорим центром.

Однак ви повинні пам'ятати, що до своїх очей треба ставитися дуже дбайливо, тому що немає нічого прекраснішого, ніж бачити світ у всіх його кольорах і барвах.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*